Gode Pels Råd

Pels er ikke kun til særlige lejligheder. Nutidens pelsmode afspejler store variationer i både design og behov. 
Hvor en lang sabelfrakke kan imødekomme nogles behov i hverdagen, vil andre vælge en kort mink eller læderjakke, eller måske en pelsforet parka. 

Pels er et organisk materiale, og som med alt andet af denne slags, vil  pels forgå med tiden. 
Der er dog meget man selv kan gøre for, at holde sin pels smuk og vedligeholdt og derved øge dens levetid. 
Hvis man passer sin pels korrekt, kan den holde i flere generationer. 
Det vigtigste du kan gøre for at holde din pels, er at sørger for de rigtige opbevaringsforhold. Uden den rigtige opbevaring og vedligeholdelse, vil pelsen udtørre langt hurtigere. 
De rigtige forhold til opbevaring af pels er ved 10 grader Celcius og ved en luftfugtighed på 50%.
Da disse forhold ikke kan skabes i hjemmet anbefaler vi, at du indleverer din pels hos et professionel og autoriseret pelsopbevarings firma i de måneder af året, hvor du ikke bruger den. 

Du kan indlevere din pels til opbevaring i alle vores fysiske butikker. 

OPBEVARING AF PELS I HJEMMET

 • Hæng altid din pels på bred bøjle, aldrig på en tynd stålbøje. Giv din pels plads i skabet, så den kan "trække vejret" og ikke bliver mast.   
 • Opbevar aldrig din pels i hverken plastik eller gummi, dette forhindrer pelsen i at få  luft og vil medføre udtørring. Når du rejser med din pels, bør du opbevare den i en dragtpose af bomuld eller andet  
 • Bliver din pels våd, kala du ryste vandet af den og hænge den til tørre i et vel-ventileret rum. Du må ikke hænge din pels i nærheden af en radiotor eller anden direkte varmekilde, ej heller benytte en hårtørre for at fremskynde tørringen, dette vil udtørre både pels og skind. Når pelsen er tør, rystes den igen. De fleste pelse klarer lidt regn og sne bedre end uld og andre vinterfrakker. Bliver din pels gennemblødt bør du indlevere den hos din pelsforhandler, så den kan få den rette behandling. Du bør aldrig børste din pels.
 • Hvis du opdager spor af møl i din pels, skal du ikke selv forsøge at behandle din pels. Du bør indlevere den hos din pelsforhandler, så pelsen kan modtage den rette behandling. Hvis du har mistanke om, at din pels er angrebet af møl, bedes du indlevere den i en tæt forsejlet plastikpose. Kontakt gerne din pelsforhandler inden indlevering, så er vi klar til at. tage imod den. 
 • Opbevar altid din pels hos en professionel pelsopbevaring i sommermånederne, eller hvis ikke du har den i brug i længere perioder. 
  undgå at indlevere pelsen hos et renseri, da disse ikke er udstyret med de korrekte opbevaringsforehold som en pels kræver. 
 • Opbevar din pels et mørk sted, uden sollys, da solens stråle over længere tid, kan medføre oxidering eller solskader på pelsen.

TIPS TIL VEDLIGEHOLDESE AF DIN PELS

 • Få din pels renset årligt hos en pelsspecialist
 • Undgå at overfylde lommerne på din pels med tunge og skarpe genstande.
  Overfylde lommer forårsager unødig overbelastning af foret og kan medfører skader.  
 • Forsøg at undgå at sidde for meget på din pels, hvis det ikke kan undgåes, sørg altid for at åbne den. 
 • Hold din pels væk fra direkte varme, så som radiatorer, pejse, hårtørrer etc. 
 • Undgå at sprøjte parfume og hårlak etc. direkte på din pels. 
 • Fastgør aldrig smykker eller brocher til din pels.
 • Undgå at benytte en taske med skulderrem og særligt hvis det er en kæde, når du går med din pels. Med tiden vil en skulderrem slide på pelsen og kan medføre tab af hår på de udsatte steder.
 • Få altid repareret småskader med det samme, så undgår du at disse udvikler sig større og dyre reparationer.